Često Postavljena Pitanja

Lijekovi koje je propisao ljekar, kao standardna medicinska terapija koja se daje prema nahođenju liječnika, neophodni su za liječenje zaraznih bolesti ili kontrolu određenih metaboličkih i fizioloških stanja u ljudskom tijelu koja su oštećena. Dijetalni suplementi nisu lijek niti zamjena za lijek! Oni mogu pomoći u opskrbi tijela vitalnim hranjivim sastojcima, fitonutrijentima i drugim prirodnim komponentama za koje je naučno dokazano da pomažu ili mogu pomoći u održavanju normalne fiziološke i metaboličke funkcije tkiva i organa, pomažući im tako u njihovoj zaštiti. brži oporavak, kao i normalizacija ili poboljšanje njihove funkcije.
Ne! Dodaci prehrani nisu lijek, niti su zamjena za lijek! Treba nastaviti s primjenom propisane medicinske terapije (lijekova) i s njima se mogu koristiti dodaci prehrani. Prestanak uzimanja lijekova može se obaviti samo uz konsultacije sa ljekarom koji je propisao terapiju.
Općenito, dodaci prehrani potpuno su sigurni za upotrebu i mogu se koristiti zajedno sa standardnom medicinskom terapijom - lijekovima, osim u slučajevima kada upute za lijek izričito i izravno navode da se lijek ne smije uzimati zajedno sa specifičnim sastojcima sadržanim u dodatku. Natura Terapijske dijete. Takođe se možete obratiti svom ljekaru ili farmaceutu radi dodatne sigurnosti.
Ne. Dodaci prehrani nisu lijekovi i ne može se tvrditi da liječe bolest! Ali zahvaljujući specifičnim hranjivim sastojcima, fitonutrijentima i drugim bioaktivnim molekulima koje sadrže, dodaci Natura Health mogu pomoći u obnavljanju normalne fiziološke i metaboličke funkcije u oštećenom ili bolesnom tkivu ili organu i pomoći u prevenciji. oštećenja i osigurati elemente potrebne za njegovu regeneraciju i pravilan rad.
Proizvodi Natura Health podliježu kontroli i registraciji od strane nadležnih državnih institucija, prije svega Instituta za javno zdravstvo RSM, koji kontrolira i ispituje ispravnost i sigurnost proizvoda (mikrobiološka analiza na prisustvo patogenih mikroorganizama, plijesni, ostataka teških metali, pesticidi itd.). Prema izvedenim testovima, svi proizvodi zadovoljavaju sigurnosne standarde za upotrebu. Ako se proizvodi uzimaju prema preporučenom načinu upotrebe i skladište prema preporukama navedenim na deklaraciji / etiketi, potpuno su sigurni za upotrebu.
Dodaci prehrani podržavaju redovnu prehranu i standardnu ​​medicinsku terapiju, ako se uzimaju. Njihova upotreba je neophodna i dobrodošla u cilju zaštite, poboljšanja i održavanja zdravlja i funkcije određenog tkiva, organa ili segmenta metabolizma, a potreba za njihovom upotrebom ili preporučeno vrijeme upotrebe ovisi o nekoliko čimbenika, uključujući stupanj oštećenja i oštećenja funkcija tkiva ili organa, trajanje bolesti, bilo da se radi o akutnom ili kroničnom stanju, postojanju drugih popratnih bolesti itd. Opšta preporuka je da se dodaci prehrani koriste najmanje 3 do 6 mjeseci, ili u najboljem slučaju do značajnog poboljšanja, normalizacije i održavanja stanja. Za detaljnije informacije obratite se našem stručnom timu nutricionista i liječnika.
Da. Dodaci Natura Health sadrže hranljive sastojke i elemente koji su neophodni za optimalnu funkciju ljudskog tijela ili koji pomažu u zaštiti i liječenju određenih trenutnih ili kroničnih stanja, a u skladu sa kontrolom i preporukama Instituta za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu Skopje, sigurni su za dugotrajnu upotrebu. Za detaljnije informacije obratite se našem stručnom timu nutricionista i liječnika.
Općenito, svi dodaci Natura Health mogu se koristiti istovremeno, tj. Ovisno o potrebi i preporuci koju je dobila kompanija, odjednom se može koristiti nekoliko proizvoda.
Dijetalni suplementi su sigurni proizvodi za upotrebu ako se koriste u skladu sa preporučenom dozom navedenom na etiketi / deklaraciji proizvoda ili u skladu sa preporukom koju su dobili ljekar ili tim nutricionista i ljekara iz Natura Health. Preporučena dnevna doza za upotrebu ne smije se prekoračiti! Nekontrolirano uzimanje predoziranja može imati negativne zdravstvene posljedice.
Neki proizvodi Natura Health takođe su odobreni za upotrebu od strane pedijatrijske populacije. Konkretno, Aloe Vera gel mogu koristiti djeca starija od 3 godine, neki od proizvoda mogu koristiti djeca starija od 12 godina, a neki su namijenjeni djeci starijoj od 15 godina. Tačna svrha svakog dodatka Natura Health prehrani navedena je na naljepnici/deklaraciji.
Kako čuvati svaki dodatak prehrani Natura Health naveden na etiketi / etiketi proizvoda. Zbog svog prirodnog, specifičnog sastava, neki proizvodi zahtijevaju čuvanje u hladnjaku, na temperaturi do 6C, dok bi općenito svi proizvodi trebali biti uskladišteni na suhom, tamnom i hladnom mjestu, izvan dohvata djece.
Ako zaboravite uzeti dodatak Natura Health, možete nadoknaditi zaboravljenu dozu ili pričekati sljedeću pojedinačnu dozu. Generalno nema nuspojava ako propustite dodatak prehrani.
Kako se koristi dodaci Natura Health tačno je navedeno na deklaraciji / naljepnici proizvoda. Pridržavanje preporučenog načina upotrebe omogućit će najbolju probavu, apsorpciju i iskorištavanje sastojaka u proizvodu, što pruža najbolji učinak.
Ako želite ili ako osjećate nelagodu, preosjetljivost ili reakciju na bilo koji od dodataka prehrani Natura Health ili ste alergični na bilo koji sastojak, prestanite ga koristiti, a možete se obratiti liječniku ili timu nutricionista i ljekara. kompanije.
Osim GASTRO COMPLEX-a, dodaci Natura Health uglavnom nisu namijenjeni za upotrebu tijekom trudnoće i dojenja. U takvim slučajevima, prije upotrebe posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ginekologom.
Prehrambeni dodaci Natura Health proizvode se u novom, modernom proizvodnom pogonu, u vlasništvu same kompanije. Proizvodnja je pod nadzorom vrhunskog tima tehnologa, a proizvode kontroliraju nadležne nadležne institucije u zemlji (Institut za javno zdravlje RSM, Institut za farmakologiju, Agencija za hranu i veterinu, itd.)