Pravne informacije

Ova se politika odnosi na isporuku proizvoda naručenih elektroničkim putem, pri čemu će proizvodi biti isporučeni putem vlastitog sustava isporuke NATURA HEALTH ili putem partnera za dostavu na adresu navedenu u narudžbi pod sljedećim uvjetima:
- Dostava se naplaćuje ovisno o izvršenoj narudžbi;
- Dostava proizvoda vrši se do vrata kupca ili do ulaza u stambenu zgradu;
- Troškovi dostave uključeni su u konačnu cijenu proizvoda prilikom narudžbe;
- Kupovina putem naše web stranice može se realizirati s bilo kojeg mjesta, isporukom po cijeloj Bosni i Hercegovini;
- Praznici i vikendi bez isporuke narudžbi i isti dani nisu uključeni u izračun vremena isporuke;
- Narudžbe izvršene prije 14:00 sati dostavljaju se u naredna 24 sata radnim danima, osim državnih praznika i neradnih dana, dok se narudžbe izvršene nakon 14:00 i u petak dostavljaju u ponedjeljak, računajući 24 sata radnim danima;
- Narudžbe date nakon 14:00 tekućeg dana narudžbe dostavljaju se u roku od 48 radnih dana;
- Dostava proizvoda vrši se na adresu koju je kupac odredio za isporuku;
- Proizvod koji će se naručiti može se platiti po isporuci.

Sve promjene vezane za isporuku bit će objavljene javnim promjenama ovih Pravila isporuke proizvoda.

POLITIKA PRIVATNOSTI
Politika privatnosti reguliše pravo na privatnost i sigurnost ličnih podataka koji su predmet obrade. Molimo pročitajte našu Politiku privatnosti i povremeno je pregledavajte kako biste saznali najnovije podatke iz naše politike privatnosti.
Registracijom i prijavom na našu web stranicu www.naturahealth.ba izjavljujete da ste upoznati i da se slažete sa sadržajem naše politike privatnosti.
NATURA TERAPIJA će koristiti lične podatke u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i drugim relevantnim propisima u Bosni i Hercegovini.

ZBIRKA INFORMACIJA
NATURA HEALTH ima pravo prikupljati i koristiti podatke o Korisnicima. Podaci s kojima Korisnik može biti identificiran, uključujući imena, lokaciju, adresu e-pošte, kontakt telefon, kao i bilo koje druge informacije koje je Korisnik dobrovoljno unio ili se pružaju prilikom korištenja usluga web mjesta NATURA HEALTH (dostupno putem www.naturahealth.ba).
Koriste se svi lični podaci koje korisnik unosi putem registracije uspješna isporuka proizvoda i realizacija plaćanja, te se u skladu s tim skladište odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka i nisu dodeljeni trećim licima.

Osobni podaci, koje dobrovoljno dostavljaju naši posjetitelji: Ime, prezime, prikupljaju se i poštanska adresa, kontakt telefon i e-adresa koristi se za ispunjenje tražene narudžbe.

Vaši lični podaci će se koristiti u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini
Prikupljeni podaci čuvaju se kod nas i neće se objavljivati, prodavati ili dostaviti trećoj strani koja nije nadležna vlast na način određen pravni propisi Bosne i Hercegovine.

OBJAVLJIVANJE OSOBNIH PODATAKA
NATURA HEALTH se obavezuje da neće otkriti nikakve lične podatke i druge informacije o korisniku ili njegovom / njenom korišćenju Usluga, kao i da prikupljene podatke neće otkriti trećim stranama - nadležnim organima, kompanijama, pojedincima i drugima, osim:
- kada je predviđeno ovom Politikom ili Uslovima upotrebe;
- kada korisnik daje jasan pristanak u trenutku registracije ili kasnije;
- kada je to potrebno za ispunjenje zakonske obaveze NATURA HEALTH;
- kada informacije zahtijevaju državni organi, pravosudni organi ili službenici, koji su u skladu sa važećim zakonom ovlašteni tražiti i prikupljati takve informacije u skladu sa zakonskim procedurama i propisima;
- u drugim slučajevima utvrđenim zakonom;
NATURA HEALTH može dijeliti lične podatke krajnjeg korisnika s dobavljačem usluga distribucije proizvoda radi ispunjavanja naloga, isporuke paketa, slanja poruka i e-pošte.

POLITIKA ZA OSOBE MALE OD 18 GODINA 
Web stranica NATURA HEALTH nije namijenjena osobama mlađim od 18 godina. NATURA HEALTH nema za cilj prikupljanje i obradu ličnih podataka osoba mlađih od 18 godina. U slučaju da je osoba mlađa od 18 godina predala svoje lične podatke bez pristanka roditelja i/ili staratelja, trebala bi o tome odmah obavijestiti NATURA HEALTH na kontakt adrese NATURA HEALTH.

PROMJENE POLITIKE ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA
NATURA HEALTH zadržava pravo izmjene i dopune Politike privatnosti kako bi se uvrstile nove prakse, kao što je dodavanje nove usluge, funkcionalnosti ili funkcije web lokaciji.

KONTAKT U VEZI SA OSOBNOM POLITIKOM ZAŠTITE PODATAKA
Molimo kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s našom Politikom privatnosti.
МKontaktirajte nas putem interneta na [email protected] ili nam možete poslati pismo na sljedeću adresu: NATURA HEALTH, Ul. Grbavička do br.7, Sarajevo – Bosna i Hecehovina.

1. Upotreba
www.naturahealth.ba, web stranica se može koristiti bez ikakvih troškova za upotrebu, a u skladu sa ovdje navedenim uvjetima i odredbama.
Korištenjem internetske trgovine na www.naturahealth.ba dužni ste poštivati ​​sljedeće uvjete i odredbe.

2. Uslovi Uvjeti za kupnju proizvoda putem internet trgovine NATURA HEALTH definirani su sljedećim parametrima: narudžba, plaćanje, priprema, dostava, reklamacija.
Dobavljač proizvoda je NATURA HEALTH, koji putem svoje internet trgovine omogućava kupovinu dela asortimana proizvoda koji se nalaze u njegovoj ponudi.
Kupac je svako pravno ili fizičko lice koje će naručiti proizvode elektroničkim putem sa web stranice za e-trgovinu www.naturahealth.ba.
Sve cijene izražene su u nacionalnoj valuti (KM) sa PDV-om.

3. Naruči
Proizvodi se naručuju elektroničkim putem odabirom određenog proizvoda i dodavanjem u potrošačku košaricu. Smatra se da su proizvodi naručeni u trenutku kada kupac odabere, naruči i izvrši plaćanje.
NATURA HEALTH D.O.O. Sarajevo se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koji su na zalihi u trenutku isporuke. Ako nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, dužan je kontaktirati korisnika telefonom ili e-mailom i po mogućnosti zamijeniti proizvod drugim odgovarajućim ili vratiti uplaćena sredstva.

4. Cijene
Cijene vrijede na dan narudžbe i plaćanja.
Cijene svih proizvoda na web stranici www.naturahealth.ba izražene su u KM sa PDV-om.
NATURA HEALTH zadržava pravo promjene cijena, u skladu sa politikom kompanije, bez obavještavanja kupaca. Prilagođavanje cijene neće biti izvršeno ako je narudžba prihvaćena.

5. Priprema naloga
Naručeni proizvodi bit će pravilno zapakirani.
Prilikom preuzimanja narudžbe kupac je dužan provjeriti je li moguće štete i odmah je oglašiti. U suprotnom se ne preuzima odgovornost u vezi s reklamacijom za isporuku proizvoda.

6. Plaćanje
Kupac je dužan platiti iznos za isporučene proizvode slijedećim načinom plaćanja:
- uz plaćanje po isporuci od dobavljača

7. Dostava
Narudžbu isporučujemo vlastitim vozilima ili dostavnom službom.
Svaki kupac je dužan provjeriti proizvode na moguću štetu tijekom transporta, a ako postoji veća pošiljka provjeriti nedostaje li proizvod. Kupac treba odmah prijaviti reklamaciju. Proizvodi se zamjenjuju samo pod uvjetima propisanim Zakonom o zaštiti potrošača.
Ako niste kod kuće, u svojoj kancelariji, u dobavi će vas nazvati naš dobavljač.
Napomena: NATURA HEALTH ne garantuje da će vam proizvode moći isporučiti isti dan.

8. Postoji li nadoplata za dostavu?
Da, doplata je fiksna i ne ovisi o iznosu same narudžbe.
Ova se politika odnosi na isporuku proizvoda naručenih elektroničkim putem, pri čemu će proizvodi biti isporučeni putem vlastitog sistema isporuke NATURA HEALTH D.O.O. Sarajevo ili putem partnera za dostavu na adresu navedenu u narudžbi pod sljedećim uvjetima:
- Dostava proizvoda vrši se do vrata kupca ili do ulaza u stambenu zgradu.
- Troškovi dostave uključeni su u konačnu cijenu proizvoda prilikom narudžbe.

9. Povratak/Žalba na proizvode
Во случај на враќање на производите, купувачот е должен да укаже на оправдана рекламација на тел: +38761169515 или писмено преку eмаил [email protected].
Kupac ima pravo na reklamaciju u sljedećim slučajevima:
- dostava proizvoda nije naručena.
- isporuka proizvoda kojima je istekao rok trajanja.
- isporuka proizvoda koji imaju greške ili štetu nastalu tokom transporta.
Kupac ima pravo vratiti kupljeni proizvod u roku od 15 dana od dana isporuke, pod uslovom da je vraćeni proizvod u istom obliku i sadržaju u kojem je isporučen, nepakiran, neiskorišten i neoštećen, sa svim naljepnicama i oznakama koje je imao.
Sredstva će se vratiti na isti bankovni račun koji je korišten prilikom plaćanja ili na licu mjesta od našeg dobavljača, a za isti iznos kupac može dobiti zamjenu za proizvode.
U slučaju da nije u mogućnosti isporučiti druge proizvode, NATURA HEALTH će kupcu nadoknaditi vrijednost proizvoda koji se ne mogu isporučiti.
Pravo na povraćaj proizvoda može se ostvariti popunjavanjem zahtjeva za povrat.
Vraćeni proizvodi ne smiju se raspakirati, ne smiju imati oštećenu ambalažu, naljepnice i deklaracije ....

10. Izjava o zaštiti i zaštiti ličnih podataka od neovlaštene upotrebe
NATURA HEALTH se zalaže za zaštitu podataka svojih korisnika.
Svi korisnički podaci strogo su pohranjeni i dostupni samo onima koji obavljaju neposredne aktivnosti povezane s korisnicima.
Sve osobe u NATURA HEALTH je odgovorno za poštivanje principa zaštite privatnosti.

11. Registracija Za registraciju na našoj web stranici morate popuniti obrazac naveden na www.naturahealth.ba
Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost podataka unetih tokom narudžbe.

12. Intelektualno vlasništvo
Sadržaj mrežne trgovine NATURA HEALTH zaštićen je i NATURA HEALTH D.O.O. Sarajevo ima jedino pravo da ga koristi. Morate dobiti prethodno odobrenje za bilo koju komercijalnu upotrebu sadržaja www.naturahealth.ba

13. Достапност
Iako se NATURA HEALTH trudi pružiti vam najbolju ponuđenu uslugu, ne može garantirati da će usluge NATURA HEALTH zadovoljiti vaše potrebe.
NATURA HEALTH također ne može garantirati da će usluge biti bez grešaka.
Ako dođe do bilo kakve greške ili nesporazuma, nazovite +38761169515 ili [email protected] kako bismo je što prije uklonili.
Pristup NATURA HEALTH ponekad može biti nedostupan zbog njegovog rada i održavanja ili uvođenja novog sadržaja.

NATURA HEALTH zadržava pravo promjene ovih uvjeta i odredbi bez prethodne najave. Sve promjene odnose se na upotrebu web stranice naturahealth.ba.
Ako se ne slažete s pravilima korištenja ili ih ne želite prihvatiti, slobodno nas kontaktirajte.
Za to vrijeme, nemojte koristiti usluge naših internet trgovina na web stranici www.naturahealth.ba.