Bilberry Health 60сps (2+1) GRATIS je dodano u vašu košaricu

Bilberry Health 60сps (2+1) GRATIS

59,90 KM
Pakovanje: 60 kapsula (500mg ekstrakta borovnice), plastična ambalaža.

Doziranje i način upotrebe: uzimati 1 kapsulu, jednom ili dva puta dnevno nakon obroka.
Ekstrakt divlje borovnice dodatak je prehrani napravljen od divljih planinskih borovnica bogatih specifičnim antioksidantima (antocijaninima).

Redovna upotreba ekstrakta divlje borovnice pruža:
• Antioksidanti (antocijani) koji su važni za poboljšanje antioksidativnog kapaciteta tijela potrebnog za zaštitu svih ćelija od oštećenja slobodnim radikalima i proizvodima glikacije.
• Antioksidanti (antocijani) koji su važni za prevenciju oksidativnog stresa na ćelijama (posebno ćelijskim membranama) iz vaskularnog endotela krvnih žila u očima, bubrezima, mozgu i svim organima u ljudskom tijelu.

Preparat je prvenstveno namijenjen osobama s dijabetesom radi zaštite zdravlja i funkcije očiju, bubrega i krvnih žila, kao i osobama s vaskularnim bolestima i visokim oksidativnim stresom.
Ekstrakt borovnice koncentrat je jedinstvenih antioksidansa koji se nalaze u divljim borovnicama (antocijani i antocijani). Brojne su studije i kliničke studije koje pokazuju učinak ovih antioksidansa na ljudsko zdravlje, prvenstveno u poboljšanju regulacije nivoa šećera u krvi i efikasnoj zaštiti tkiva i organa od posljedica i komplikacija dijabetesa. Naučne studije i istraživanja potvrđuju da ovi antioksidanti (antocijani) uspješno sprečavaju oštećenja krvnih žila u očima, bubrezima, živcima i drugim organima uzrokovana slobodnim radikalima i šećerom! Samo divlje borovnice koje rastu na vrlo velikim nadmorskim visinama proizvode visoke koncentracije ovih moćnih antioksidansa, dok gajene borovnice (domaće, stakleničke itd.) Imaju neuporedivo niže koncentracije ovih sastojaka!